ПРОФ. ЛЮБОМИР СПАСОВ: ТОВА РЪКОВОДСТВО НА БОЛНИЦА "ЛОЗЕНЕЦ" ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕНО, ЗАЩОТО НАИСТИНА Е ИЗТОЧИЛО КАСАТА 

Автор: 5 GmediA 09:05, 31 януари 2024

"В момента има доказано и свидетелство от колега, който е вътре в инвазивната кардиология, в самото отделение. Той казва, че няма извършени такива процедури", смята проф. Спасов.

"Тук има свидетел, който казва такива процедури не са извършвани. Няма доказателства. Много смешни бяха обясненията на ръководството, които слушах по медиите", посочи бившият директор на болница "Лозенец".

"Това управление на болница "Лозенец" е фалшификация и те са взели тези 300 00 лева, абсолютно без да има право болницата. Това ръководство трябва да бъде отстранено, защото наистина е източило касата", категорично заяви проф. Спасов.

Вчера началникът на Клиниката по кардиология Добри Хазърбасанов представи списък с 58 пациенти, за които се предполага, че са извършени фиктивни интервенции в съдовата хирургия за над 300 000 лева. От болница "Лозенец" заявяват, че единствените нарушения са административни грешки и това ще стане ясно от проверката на Здравното министерство. Здравното министерство е започнало проверка, която трябва да приключи на 26 февруари.

"Аз не мога да направя паралел със случващото се в момента и по мое време. Затова съм донесъл едни документи, за да покажа, че паралел няма абсолютно никакъв", каза проф. Спасов.

"След като бях освободен през последните няколко години бяха изгонени почти всички квалитетни специалисти. В момента болницата не разполага с много голяма част от имената. Доц. Хасърбасанов е част от моя екип и това е последното "островче", което остана в болницата, което просто не е разбито и не е разорано", коментира бившият директор на "Лозенец".
Тагнато в: болница Лозенец

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%