БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА ЗА ФУТБОЛА СРЕЩА: ПРЕМИЕРЪТ НАРЕДИ НА МВР И ФУТБОЛНИ БОСОВЕ ДА ОСИГУРЯТ ФЕЪРПЛЕЙ

Автор: 5 GmediA 14:55, 8 юли 2019
Източник: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов проведе среща в Министерски съвет със собствениците на трите водещи футболни отбора в България - Георги Домусчиев (Лудогорец), Васил Божков (Левски) и Гриша Ганчев (ЦСКА-София). На срещата присъстваха още президентът на БФС Борислав Михайлов, вътрешният министър Младен Маринов, главният прокурор Сотир Цацаров и неговият заместник Иван Гешев.

На безпрецедентната за футбола досега среща бе обсъдено началото на футболното първенство с оглед на спокойното му протичане.

Собствениците на трите тима обявиха, че отборите им ще бъдат водени от принципите на честната игра и няма да се допуска напрежение на терена, което да се пренася към агитките, съобщи премиерът Борисов във „Фейсбук“.

Президентът на БФС Борислав Михайлов благодари на Борисов за тази среща, защото по негови спомени последната такава е била през 2003 година в столичен хотел. "Борисов се грижи за цялата държава. Спокойствието между феновете, дава спокойствие на държавата", допълни Михайлов.

„Големите клубове си стиснаха ръцете, което се случва много рядко“, каза още той и допълни, че, ако някой съдия има данни, че е притискан и заплашван да се обърне към МВР или Прокуратурата.

Целта на сбирката бе да се набележат мерки за осигуряване на спокоен футболен сезон, в който съдиите да не бъдат атакувани, както и да няма протоворечия между футболните шефове, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Поведението на агитките е огледално на отношението на собствениците на клубовете и футболистите. Трябва да има феърплей, подчерта Младен Маринов. 
"Фокусът ни ще е върху това да няма натиск над футболисти и длъжностни лица, както и да няма купуване на мачове", каза още той. 

"Договорихме се. Дано да е за последен път и да има феърплей. Разбрахме се да не се купуват мачове, да не се купуват съдии, да не се пробиват отбори и така нататък. Да има пълен феърплей и да победи най-добрият", лаконичен бе Ганчев.

Новото футболно първенство започва на 12 юли с мача Ботев Враца – Берое.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%