МВР ОТЧИТА РЪСТ НА КАТАСТРОФИТЕ И ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ У НАС

Автор: 5 GmediA 14:10, 5 февруари 2024
Източник: dariknews.bg

В резултат на добрата комуникация между правоохранителните органи и правораздавателните има повишаване на разкриваемостта на престъпността с 6%, както и спад с 3% на броя на извършените престъпления. Има ръст на пътнотранспортните произшествия, макар че има намаление на жертвите, но има увеличение на ранените и тежките катастрофи. Затова трябва да се завишават контролните функции и да завлекат другите компетентни институции. Това обяви главният секретар на МВР Живко Коцев на брифинг.

По думите му трябва да се заложи върху превенцията на наркоразпространението в рамките на училищата, чрез превантивни програми, както и срещу проявите на агресия. "Наркоразпространението е приоритет на Министерския съвет, съответно това е много ясен ангажимент на ведомството", посочи той.

Има завишение на случаите на домашно насилие, отчете още главният секретар на МВР. Според него там трябва да се работи много активно и също в посока превенция.

Той очерта и още един приоритет: повишаване на професионалната подготовка на служителите на МВР, тъй като в последните месеци са установени "доста сериозни дефицити в това отношение".

Тагнато в: МВР

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%