БЛОКАДИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ НА КЛЮЧОВИ ТОЧКИ В СТРАНАТА ДНЕС ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ТРИ ЧАСА

Автор: 5 GmediA 07:33, 7 февруари 2024
Източник: Труд

Земеделските производители в страната се очаква да протестират втори ден.  Днес  са планирани демонстрации в интервала от 10:00 до 13:00 часа, с блокади на редица ключови пътни артерии, предава БНР.

Сред тях -  международният път Е 79 и този за Лом и Козлодуй, главните пътища София - Варна и София - Русе при пътните възли "Абланица" и "Боаза", и край Луковит.

От днес в протестите се включват и земеделските производители от Ямболска област. Ще бъде затворен пътят Ямбол- Сливен, както и трите изхода към автомагистрала "Тракия". Земеделска техника ще блокира пътните участъци на трите най- важни пътни артерии в областта- на пътя Ямбол- Сливен до разклона за село Дражево, което автоматично затваря изхода към магистралата, втората точка е до село Кабиле, а трета до село Веселиново, което включва и международния път към граничен пункт "Лесово", уточни Стоян Александров председател на местната структура на Асоциацията на зърнопроизводителите.

Приблизително на трите места да имаме 60-70- до 80 машини. Основните ни две точки ще бъдат Веселиново и Дражево, като малко по- второстепенно ще бъде Кабиле, където пътят е по малък. Движението в споменатите участъци ще бъде затворено от 10 до 13 часа, като ще се пропускат линейки, противопожарни коли и автомобили със специален режим.

 В националните протести ще се включат и земеделски производители от Благоевград, Кресна, Сандански, Петрич и Симитли. Сборният им пункт е  до пътния възел на автомагистрала "Струма" при санданското село Ново Делчево

Тагнато в: земеделци

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%