ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ДЕНКОВ ПОСТАВЯ УЛТИМАТУМ ДА БЪДЕ ВЪНШЕН МИНИСТЪР, ЗАЩОТО ИСКАЛ ДА ПЪТУВА

Автор: 5 GmediA 08:41, 7 февруари 2024

„Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо - че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува”. Това каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Делян Добрев. По думите му по този начин излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет.

Според Добрев „профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото тя има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър,  защото няма никакъв опит във външната сфера”. „Сглобката претърпя пълен провал”, категоричен е депутатът. „С това правителство и еврозоната ще ни е само по въздух. Ще я видим през крив макарон, защото инфлацията ни е 3 пъти по-висока, отколкото трябва да бъде”, допълни Добрев. Според него няма да приемем еврото нито през 2025 г., нито през 2026-а. Той отправи покана към „Продължаваме Промяната” да подкрепи 9-месечен кабинет на ГЕРБ.

Делян Добрев коментира неосъществена визита на делегация, начело в Николай Денков, в САЩ. „Щатите не ги искат, защото те в продължение на година и половина наляха милиарди в режима на Путин през „Лукойл”. Това е истината”, твърди народният представител.

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%