ВИЕНСКИЯТ БАЛ В СОФИЯ СЪБРА СРЕДСТВА ЗА ДЕЦА С АУТИЗЪМ

Автор: 5Gmedia , 12:52, 25 февруари 2019

Деветнадесетото издание на Виенския бал се проведе снощи в София. Каузата на светското събитие и тази година е благотворителна. Събраните средства са предназначени за Асоциация „Аутизъм“ и Университетската болница по ортопедия в Горна баня.

По традиция първият танц се изпълнява от дебютантите, които са избрани от столични гимназии и са репетирали усърдно три месеца.

Сред официалните лица на бала, който се състоя в зала „София“ на хотел „Маринела“, присъства и министърът на туризма Николина Ангелкова в гълъбово бежов тоалет с яркосини обувки, която засне с телефона си танца на гимназистите.

Кметът на София Йорданка Фандъкова не изневери на традицията да бъде патрон на бала с актуалния амбасадор от Виена, както и да благодари публично на дизайнера София Борисова за красивия тоалет – тази година в тъмносиньо.

Председателят на Виенския клуб Мария Нейкова се справи блестящо с ролята си на церемониалмайстор на тържествената част, докато съпругът й проф. Румен Нейков за пореден път се погрижи за ведрото настроение в душите на присъстващите.

Отлично подбраната музика предизвика щедростта на присъстващите над 350 гости,  защото наддаването в благотворителния търг бе истинско предизвикателство. Някои от  предметите, предоставени от Катаржина,  SSG, личната колекция на Йорданка Фандъкова и др. бяха продадени  за суми пет пъти по-високи от обявената цена, пише „Епицентър“. Така, заедно с парите от томболата, събраната за вечерта сума бе 23 хиляди лева. Миналата година на събитието бяха събрани над 30 000 лева.

Менюто за елитните гости бе подготвено от австрийският готвач Готфрид Ганстерер. Предястието, сервирано на специалната вечер, бе пушено филе от сом с червено цвекло и хрянов сос, а основното – печено телешко филе. Уникалният десерт пък е приготвен от цветовете на бъз с горски плодове.

София е сред 30-те града по света, където веднъж годишно се провежда Виенски бал.

Тагнато в: виенски бал

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%