ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ПРЕКАЛЕНО ГОЛЕМИТЕ КОМПРОМИСИ ВОДЯТ ДО РЕЗУЛТАТИ, КОИТО НЕ СА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

Автор: 5 GmediA 17:13, 11 февруари 2024
Източник: БГНЕС

Президентът Румен Радев коментира предстоящата ротация. "Бъдете сигурни, че както съм казвал, аз ще изпълня Конституцията", заяви той. Той допълни, че ще се проведат консултациите при него, след което ще връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ.

"Прекалено големите компромиси водят до резултати, които не са в полза на българските граждани", категоричен бе президентът. "Много е важно партиите да отчитат, че устойчивост в политиката може да се гради, само ако тя почива на ясни принципи и ценности", заяви Радев.

Президентът допълни, че не иска да се меси в работата на правителството.  "Това, което остава като впечатление в българските граждани от всички тези дрязги е, че няма значение кои ще бъдат в ролята на министри, защото виждаме, че решенията се вземат от други хора, на друго място", заяви Радев.

Иначе Радев увери, че ще изпълни Конституцията и след консултациите с политическите сили ще връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила - ГЕРБ-СДС.

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%