ИВАН ТАКОВ: СНЕТОТО ДОВЕРИЕ ОТ КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛОВАЖНО

Автор: 5 GmediA 19:05, 11 февруари 2024
Източник: БГНЕС архив

„Точно в този момент това е изключително маловажно. Снетото доверие от председателя на партията за мен не е от такова значение. Аз се ползвам се с доверието на цялата градска организация, на градския съвет, на групата съветници, както и на местната коалиция, която ме е избрала за свой председател“.

Това заяви председателят на БСП-София Иван Таков в отговор на въпрос на БГНЕС как ще коментира снетото доверие от страна на ръководството на БСП към общинските съветници от групата на БСП в СОС.

Таков подчерта, че в момента това, което се случва, е опит за натиск по отделни организации да излизат с позиции. „До момента това се е случило единствено и само в районната организация на другарката Нинова“, каза той и допълни, че оттам нататък други позиции няма.

По думите му се опитват да правят от мухата слон. „Градската организация е единна и се ползвам с нейното доверие“, отбеляза Таков.

Председателят на Групата на БСП в СОС посочи, че целият смисъл е бил да заработи Общинският съвет, да бъдат сформирани комисиите и най-накрая след три месеца безвремие да започнат да се случват важните неща, които са важни за гражданите и за самия град.

„Много трудно ще се взимат решенията и затова в последните три месеца не съм спрял да повтарям, че е работа на най-голямата група да намери работещо мнозинство, за да заработи Общинският съвет. Видя се абсолютно тяхната безпомощност да го направят това нещо и затова трябваше да изпием и тази горчилка, която се случи в последните няколко дни“, каза още той.

Таков подчерта, че въпреки всичко те тя избрани от гражданите не да се ръководят от тяснопартийни сметки на партийните централи. "Ние сме избрани, за да работим за тях", добави той.

Таков е категоричен, че цената за поетия риск винаги ще си струва и продължи: "Ако цената на това да заработи Общинският съвет и да започнат да се случват добри неща за града, е моята глава, аз с радост ще я платя отново."

Таков заяви, че не се притеснява от изключване от БСП. Ако все пак това се случи, Таков каза, че продължава да работи в СОС, заедно с групата общински съветници от местната коалиция „БСП за България“ и независимо дали е партиен член, или не нито ръководството на партията, нито Корнелия Нинова може да изтръгне социализма от неговото сърце.

Попитан би ли помислил за свой политически проект, той отговори: „Никога! Аз съм четвърто поколение социалист в тази партия и винаги ще остана верен на тази партия.“

Тагнато в: Иван Таков

Последни новини

Общо гласували: 17

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
10 гласували / 58.82%
На планина
4 гласували / 23.53%
На българското Черноморие
3 гласували / 17.65%