НИКОЛАЙ КОКИНОВ: НИКОГА НЕ СЪМ СЕ СРЕЩАЛ С МАРТИН БОЖАНОВ И НЕ СЪМ ПОЛУЧАВАЛ ПОКАНА ЗА ЧЛЕНСТВО В ТАКЪВ КЛУБ 

Автор: 5 GmediA 09:23, 12 февруари 2024
Източник: бТВ

"Никога не съм виждал Мартин Божанов и не съм имал честта да го познавам. Не съм прокурор от 2013 година. Доколкото разбирам клубът, свързан с него е основан много по-късно. По мое време такива клубове нямаше. Аз лично не съм се срещал никога с него и не съм получавал и покана за членство в такъв клуб“. Това коментира в „Тази сутрин“ Николай Кокинов, бивш градски прокурор на София.

„Това очевидно е поредният голям измамник с по-голям оборот. В съдебната система винаги са се навъртали подобен кръг лобисти, които са обещавали планини от храброст на клиентите си срещу различен вид възнаграждение. Това донякъде е естествен процес, по-важно е самата система да ги разкрива и обезврежда“, коментира Николай Кокинов.

"Очевидно достатъчно добре е мимикрал с гънките на съдебната системма. Не знам преди колко време е започнал дейността си. За мен това лице е световно неизвестно. Предполагам, че си търси клиенти, различни от моите", допълни още той.

Според него хората като Мартин Божанов и Петьо Еврото са „някъде по средата в йерархията“, „някъде между гроба и живота“.

„Единият изчезна безследно, а другият е в гроба. Винаги се намират клиенти за такива хора. Докато има хора, които са готови да дадат нерегламентирана сума. Всяко стадо си има мърша. Това са хиляди хора – всеки със своите слабости и проблеми, понякога има и слаби звена“, коментира Николай Кокинов.

„След смяната на Иван Гешев дойде на власт Борислав Сарафов като временно изпълняващ длъжността. Оказва се, че той по-дълго изпълнява тази длъжност, което неминуемо води до разместване на пластовете в прокурорската система по всички нива“, посочи той.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%