БОРИСЛАВ САРАФОВ И НИКОЛАЙ СТАЙКОВ ЩЕ БЪДАТ ИЗСЛУШАНИ ОТ СЪДИИТЕ ВЪВ ВСС ПО СЛУЧАЯ "НОТАРИУСА"

Автор: 5 GmediA 09:36, 13 февруари 2024
Източник: 5GMedia

Съдийската комисия на ВСС ще изслуша и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов и Николай Стайков от Антикорупционния фонд по случая Мартин Божанов - Нотариуса и разразилия се след убийството му скандал с т.нар. частен клуб за магистрати, предава БНТ.

Въпросният клуб се намира в близост до сградата на бившите специализирани съдилища и прокуратура, като никога не е функционирал като обикновено заведение, защото в него се е влизало само с карти с чип. Информацията за него се появи дни след разстрела на Божанов като стана ясно, че е бил посещаван основно от магистрати, като се предполага, че там са били уговаряни дела.

Борислав Сарафов се очаква да бъде изслушан във връзка с информациите, че Божанов е заплашвал магистрати. Съдийска колегия вече се е занимавала с тази тема през 2020 година по повод заплахи към съдиите Владислава Цариградска и Цвятко Лазаров. Очаква се справка за движението на делата и установеното в рамките на разследванията, ако са били водени такива. Николай Стайков е автор на разследване, което още през 2021 г. показва дейността и връзките на Божанов.

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 4

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
4 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%