ЗЕМЕДЕЛЦИ БЛОКИРАХА ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ: ИСКАМЕ ОСТАВКАТА НА КИРИЛ ВЪТЕВ! ТРЯБВА ПРЕМИЕРЪТ ДА НИ ПРИЕМЕ!

Автор: 5 GmediA 12:29, 13 февруари 2024

Представители на 26 земеделски организации се събраха пред Министерския съвет с искане на оставката на министъра на земеделието Кирил Вътев. Те не са доволни от финансовото споразумение, подписано с управляващите в понеделник, съобщи БНР.

Няколкостотин са протестиращите пред Министерския съвет. Движението по бул. “Цар Освободител” и бул. "Дондуков" е спряно. Хората искат главно оставката и скандират това. Веят се български знамена.

"Ние не искаме оставката на цялото правителство и на премиера”, каза специално за "Хоризонт" Венцислав Върбанов от Асоциацията на земеделските производители в България:

"Ние трябва да бъдем забелязани! Ние сме хората, които храним нашето общество. Трябва премиерът да ни приеме! Ние смятаме, че примерът е вкаран в много тежка заблуда, представяйки му удобните, че представляват по-голямата част от земеделските производители".

В същото време протестиращите споделиха, че искат оставката на министър Вътев заради разединенията в бранша:

"Зърнопроизводителите си уговориха техните неща, за тяхната субсидия, а ние - животновъди и останалите фермери - си се разделяме и нямаме нищо, което да се е подписало в момента".

Последни новини

Най - популярни

Общо гласували: 1

Анкета

ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ИЗБОРИ 2 В 1 ПРЕЗ ЮНИ?
Да
1 гласували / 100%
Не
0 гласували / 0%
Не ме интересува
0 гласували / 0%