БЪЛГАРСКИТЕ ЩАНГИСТИ СПЕЧЕЛИХА ЗЛАТО И БРОНЗ ЗА БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ 

Автор: 5 GmediA 16:45, 13 февруари 2024
Източник: БГНЕС

Злато и бронз в многобоя завоюваха българските щангисти в кат. до 55 кг. на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се провежда София. Ангел Русен превъзмогна болкитне в рамото си, за да триумфира за четвърти път в надпревара на Стария континент. Другият ни представитер - Джан Зарков пъкизненадващо се пребори за третото място. Между тях се напеди единствено - Ромини Шамилишвили от Грузия.

22-годишният Русев събра двубой от общо 244 кг., като изпревари с 3 килограма останалия на второ място Рамини Шамилишвили (Грузия), докато двубоят на Джан Зарков бе 235 килограма.

В изхвърлянето №1 бе турчинът Муамер Шахин със 112 килограма. Шамилишвили остана втори със опит от 111 кг., а Ангел Русев остана трети със 109 кг. Опитът на Джан Зарков в движението пък бе 102 кг.

Българите обаче показаха силата си в изтласкването, където Русев, който имаше контузия в дясното рамо, успя да вдигне непосилните за останалите 135 килограма и да си гарантира златото в движението и в двубоя. Джан Зарков пък направи три успешни опита и записа 133 кг. в изтласкването, с което си гарантира сребро в движението и бронз в двубоя. /БГНЕС

Тагнато в: щангисти

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%