ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА БЕШЕ ГОСТ НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ НА СЪЮЗА НА ОРГАНИЗАЦИИТЕ ЗА ЛЮБИТЕЛСКО ИЗКУСТВО

Автор: 5 GmediA 14:20, 18 февруари 2024
Източник: Пресслужба на президента

Вицепрезидентът Илияна Йотова беше гост на церемонията по връчване на годишните награди „Вдъхновение“ на Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ). Съюзът обединява 64 организации с дейности в сферата на изкуството, с 10 хиляди членове от цялата страна.

„Дълбоко вярвам във вашата мисия – да откривате и развивате таланта на нашите деца. Само човек с отворени очи, душа и сърце може да прави това. Ако ги няма вашите школи, няма как децата да пораснат като истински професионалисти, да станат големи имена“, подчерта в приветствието си вицепрезидентът.

„Често пъти ще чуете, че като общество нямаме кауза. Каква по-голяма кауза от това да работиш за децата, да им подаваш ръка, да ги накараш да повярват в себе си, да повярват, че мечтите стават реалност и успехите са възможни, че могат да изживеят красивия миг на победата“, изтъкна Илияна Йотова. Тя благодари на членовете на организациите за любителско изкуство, че предават традициите и възпитават в младите хора „онова, което ни направи и съхрани като народ и държава повече от 13 века“. Вицепрезидентът заяви, че традициите са живата нишка, която ни свързва с корените. „Когато ни е най-трудно, се връщаме към славното минало, към паметта за великата българска идентичност“, посочи вицепрезидентът.

Илияна Йотова връчи голямата награда за цялостен принос на маестро акад. Евгений Вучков – художествен ръководител на Танцова формация „Нова генерация“, председател на Сдружение „Вдъхновени“, гр. Кюстендил.

Председателят на Съюза на организациите за любителско изкуство Милена Налбантова благодари на вицепрезидента за подкрепата и я удостои с плакет „Вдъхновение“.

Тагнато в: Илияна Йотова

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%