ДЕЛЯН ДОБРЕВ: ЗА ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕ НА "ПРОМЯНАТА" БЪЛГАРИЯ Е ПЛАТИЛА 5 МИЛИАРДА И 796 МИЛИОНА ДОЛАРА НА РЕЖИМА НА ПУТИН ЗА РУСКИ ПЕТРОЛ 

Автор: 5 GmediA 16:38, 19 февруари 2024
Източник: 24 часа

България е купила петрол за близо 6 млрд. долара от режима на Путин. Това съобщи пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

"В последните дни се нагледахме на многострадални постове от ПП за смъртта на Навални и затова реших да покажа истината за кого работиха те. И затова имам данни колко руски петрол е купила България от режима убиец на Путин. От февруари 2022 г. до декември 2023 г.", заяви Делян Добрев - ГЕРБ-СДС.

"През юни 2022 година "Промяната" бяха на власт само за един месец и България е платила 426 милиона долара на режима на Путин. За целия период - 5 милиарда 796 милиона долара. Чух критики към службите, че работели за руската страна, не пазели държавния интерес. Ако това е вярно, те защо не са работили за този режим на Путин? Ако това е вярно, а аз съм убеден, че е вярно, какво са правели службите?", попита Добрев.

Депутатът подчерта, че в следващите дни ще предостави информация и за Газа.

"Защо Асен Василев заплаши ЕК, че ще блокира санкциите срещу Русия за цяла Европа, ако за България няма дерогация. Ето я дерогацията - повече от 10 милиарда лева за режима на Путин. Четох и Асен Василев, четох и Денков и сега ронят сълзи за Навални", посочи Добрев.

"Помните ли опорките, че ни трябва руски нефт? Бензинът и дизелът щяха да станат по 4 лева, "Нефтохим Бургас" ще затвори, ще освободи 2000 работника. От първи януари тази година благодарение на нашите систематични усилия, ние вече не внасяме руски нефт. Това е след почти едногодишна битка на ГЕРБ с "Промяната". Някой да е видял по 4-5 лева бензин по бензиностанциите? Внасяме 100 % неруски нефт и това не даде отражение на пазара на горива. Тези 10 милиарда нямаше нужда да ги даваме на Путин", категоричен е депутатът от ГЕРБ-СДС.

Източник: БНТ

Тагнато в: Делян Добрев

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%