КОРНЕЛИЯ НИНОВА: МЕМОРАНДУМЪТ Е МНОГО ЗВУЧЕН ШАМАР ЗА БОЙКО БОРИСОВ. ИЗХОДЪТ Е ИЗБОРИ ДВЕ В ЕДНО 

Автор: 5 GmediA 11:34, 21 февруари 2024
Източник: БНТ

Според лидера на БСП Корнелия Нинова меморандумът, предлаган от ПП-ДБ, е позор и показва, че сглобка съществува, за да си делят постове.

Това е меморандум на позора на "Продължаваме Промяната - Демократична България". Партиите, които щяха да изчегъртват ГЕРБ, арестуваха Борисов и щяха да сменят модела на управление, сега предлагат същия модел и на Борисов - 50 процента от държавата. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на "БСП за България" Корнелия Нинова.

По думите на Нинова меморандумът е самопризнание, че сглобката съществува единствено, за да разпределя постове. Тези хора се събраха единствено, за да си разпределят държавата и да я овладеят през регулатори и Висш съдебен съвет, ето го доказателството - писмено, посочи Нинова. Относно регулаторите Нинова коментира, че в регулаторите не трябва да има политически фигури, за да са независими. Тези регулатори контролират цялата икономика и всички обществени отношения, там трябва да има независими и почтени хора, добави Нинова.

Няма нито ред за политики, за хора, за здравеопазване, коментира тя.

Нинова добави, че меморандумът е много звучен шамар за Бойко Борисов. Ако изобщо ГЕРБ седнат на преговори по този меморандум, означава, че той е "поставил на колене" партията си пред ПП-ДБ. Единственият изход от тази ситуация е избори две в едно, категорична е Нинова.

Тя отговори отрицателно на въпрос дали представители на левицата са участвали на форум в Москва.

Тагнато в: Корнелия Нинова

Последни новини

Общо гласували: 5

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
5 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%