ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ: ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ГО ИМА БЛАГОДАРИЕ НА ДПС, А МОЯТ ПРИЯТЕЛ ХРИСТО ТЛАСКА БЪЛГАРИЯ КЪМ ИЗБОРИ 

Автор: 5 GmediA 11:17, 23 февруари 2024
Източник: 24 часа

"Девет месеца това правителство го има благодарение на ДПС, защото го подкрепяме. Никой не е направил повече от нас, за да го има това правителство. Човекът, който иска да тласне към избори и това цели, е моят приятел Христо" - това заяви в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски.

"Той живее с изключително големи комплекси. Не му се случи да прати ген. Атанасов в пенсия в Конституционния съд. Мечтата му беше да ги обедини тези две партии и най-накрая да бъде лидер, защото той живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка, но това се нуждае от избори. Човекът, който тласка България към избори, се казва Христо Иванов", коментира Пеевски отношенията между лидерите на "Да, България" и ДСБ, пише "24 часа".

Атанасов бе спряган за номинацията на ПП-ДБ за конституционен съдия, но вместо това обединението издигна съдия Борислав Белазелков. Вместо това генералът ще стане председател на Народното събрание след ротацията.

По-рано в свое интервю пред БНР съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов обвини в Пеевски в същото - че иска предсрочен вот. Там той обясни, че отдава вчерашното "избухване" на Пеевски с нервност, защото не получава това, което иска.

Тагнато в: Делян Пеевски

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%