РОСЕН ЖЕЛЯЗКОВ ЗАМИНАВА НА ОФИЦИАЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В АЛБАНИЯ

Автор: 5 GmediA 13:39, 25 февруари 2024
Източник: БГНЕС архив

Председателят на Народното събрание Росен Желязков заминава днес на официално посещение в Албания, което ще продължи до 26 февруари. Визитата е по покана на председателя на албанския парламент Линдита Никола.

В рамките на посещението си в Албания председателят на Народното събрание ще се срещне с президента на Република Албания Байрам Бегай и председателя на парламента на страната Линдита Никола.

На 26 февруари в сградата на албанския парламент в рамките на официалното посещение на председателя на Народното събрание ще бъде открита изложба „Дипломация и изкуство“.
Вечерта на 26 февруари ще бъде организиран прием на посолството на България в Тирана по случай 3 март, Националния празник на България.
Росен Желязков ще бъде придружен по време на визитата си от делегация, в чийто състав има по един народен представител от всяка парламентарна група на 49-ото Народно събрание на Република България.
В делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Албания и народен представител от "Възраждане" Климент Шопов и членовете на групата Тома Биков (народен представител от парламентарната група на ГЕРБ-СДС) и Румен Гечев (народен представител от парламентарната група на „БСП за България“).
По информация на отдел „Справочна“  първото посещение на българска парламентарна делегация в Албания се провежда от 6 до 8 август 1991 г. Парламентарната делегация е водена от председателя на Народното събрание Николай Тодоров. Последното посещение в Албания на българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, е на 10 май 2012 г. 
За първи път албанска парламентарна делегация гостува в България на 11 май 1991 г. Последната визита на албанска парламентарна делегация в България е през февруари 2013 г. 

Тагнато в: Росен Желязков

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%