КРИСТИАН ВИГЕНИН: ПРЕКРАТЕНИ СА МАНДАТИТЕ, КАКТО НА ГРАДСКИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП, ТАКА И НА ВСИЧКИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА РАЙОНИ

Автор: 5 GmediA 10:27, 26 февруари 2024

„Бих се извинил на председателите на районните организации, защото прекратяването на техните мандати идва няколко месеца преди изтичането им, но просто уставът е такъв". Това заяви депутатът от БСП Кристиан Вигенин в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS по повод решението на левицата за смяната на ръководството в София.

По думите му решението на общинските съветници в столицата да гласуват за председател и да участват в комисии е било в разрез с политиката на БСП. „Прегърнаха се с ГЕРБ и си поделиха председателските места в комисиите”, заяви депутатът.

Той уточни, че Иван Таков не може да се кандидатира за председател на градската структура на БСП в София.

„С решението на Националния съвет бяха прекратени мандатите, както на градския председател, така и на всички председатели на районни организации, респективно - и на младежката структура”, каза Вигенин.

Той обясни какво следва оттук нататък. „От основните партийни организации ще се излъчат нови делагати, ще се направят нови районни конференции, което планираме да се случи преди края на април”, заяви Вигенин.

Според него на национално ниво управляващото мнозинство трета седмица се занимава с махленски коментари. „Кой какво кафе пил и на чие коляно седял, как трябва да си разделят постовете в регулаторите, как трябва да си поделят съдебната власт, това е толкова абсурдно и противно”, заяви Вигенин.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%