ХРИСТО ГРОЗЕВ ЗАПОЧВА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА СМЪРТТА НА АЛЕКСЕЙ НАВАЛНИ

Автор: 5 GmediA 14:17, 2 март 2024

„Седмиците преди смъртта той получаваше медикаменти, за които никой не му казваше какво има в тях. Казваха му, че са антибиотици заради някакъв грип.“ Това заяви разследващият журналист и близък приятел на Алексей Навални Христо Грозев пред БТВ.

По думите на Грозев не е сложно да се инсценира смърт по този начин, ако това е целта… особено един човек, който е много отслабнал, в тежко състояние. „Паралелно работим върху това разследване и съм сигурен, че в близките месеци ще имаме отговор на въпроса как точно е бил убит“, допълва журналистът.

Вчера хиляди хора в Русия изпратиха Навални в последния му път, рискувайки да бъдат арестувани.

Опелото и погребението се състояха в Москва под скандирания „НЕ на войната“ и „Русия без Путин“. В този ден Христо Грозев се прости от дистанция със своя приятел.

Според журналистът пробуждане сред хората в Русия вече има и все повече хора са против войната. 

Запитан за личните разговори с Навални, Грозев разказва: Няколко дни, след като той се беше съвзел физически след отравянето с Новичок, ние разкрихме опита за убийство. И аз на една вечеря  го попитах: „ако ти имаше възможност да се върнеш назад във времето преди 20 години, и някъде на улицата да срещнем младия Путин, преди да е станал президент и имаше възможност да го бутнеш в реката, условно да кажем, да го елиминираш от бъдещето – би ли го направил? Той се замисли само за секунда и каза: „НЕ“, аз съм вярващ човек и не съм аз, човекът който може да сложи края на живота на някого, включително и на най-големия ми враг. И това казано няколко дни, след като той е бил цел на убийство. Това е най-голямата метафора какъв е – колко е различен от Путин и защо Путин се страхуваше от него.  

 

Тагнато в: Христо Грозев

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%