ТЪРЖЕСТВЕНА ЗАРЯ-ПРОВЕРКА БЕЛЯЗА КУЛМИНАЦИЯТА НА ЧЕСТВАНИЯТА ПО ПОВОД 3 МАРТ

Автор: 5 GmediA 10:02, 4 март 2024

С тържествена заря-проверка на площад „Народно събрание“ беше отбелязана кулминацията на тържествата повод Националния празник на България 3 март.

Трети март е знак за нашия дълг да не забравяме никога цената на свободата, да бъдем признателни за всяка протегната приятелска ръка и за всяка саможертва в името на нашата свобода. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си по време на традиционния официален прием по случай Националния празник 3 март, който се състоя в Централния военен клуб в София.

Президентът Радев припомни, че в хилядолетната ни история свободата никога не е идвала даром и винаги е струвала скъпо. Затова днес българите развяват своето национално знаме като символ на гордост, на единение и самочувствие. По думите на държавния глава дори когато вятърът свободно развява нашите цветове високо над нас, ние не забравяме, че е имало времена, когато бащината ни земя е била лишена от държавност, от свои национални символи и от място редом с другите суверенните европейски народи.

„Ние не сме забравили, че пътят към Сан Стефано бе осветен от саможертвата на поколения български просветители, възрожденци и революционери. Че огънят на Руско-турската освободителна война погълна десетки хиляди достойни синове на братски народи. Че без подкрепата на общественици, интелектуалци, на най-светлите умове от онова време – Юго, Достоевски, Гладстон, Макгахан и без те да изразят своята силна подкрепа за българската кауза, нашата съдба днес щеше да бъде по-различна“, подчерта държавният глава.

Румен Радев изрази увереност, че с общи усилия, с отдадеността на цялата нация, с подкрепата и помощта на нашите приятели и партньори, ще продължим да градим бъдеща България, която да бъде достойна за славната история, на която сме наследници. 

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%