ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ПАРТИИТЕ МЪЛЧАТ ЗА ПРЕГОВОРИТЕ И ТАКА Е РЕДНО

Автор: 5 GmediA 19:05, 10 март 2024
Източник: БГНЕС архив

"Самите партии мълчат в момента за преговорите и мисля, че така е редно. Надявам се след консултациите в понеделник да имаме повече яснота, но все пак да не забравяме, че те имаха девет месеца, в които беше ясно коя ще е датата, на която ще се подаде оставката. Девет месеца, в които разпределяха и власт, и ресурси, и спояваха вътре сглобката. Според мен всякаква проява на демонстрация на мускули и внезапни изблици на опозиционност не се посрещат добре от хората". Това каза пред журналисти президентът Румен Радев във връзка с преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съвместно управление.

"Правя консултации с партиите и за това кога да бъде връчен първия мандат, но нека да говоря първо с тях", посочи държавният глава.

По думите му той има ограничен избор от няколко човека, между които трябва да избира министър-председател, а той да избере министрите за евентуално служебно правителство.

"Аз трябва с моя подпис юридически да поема някаква отговорност за тях, без да съм ги избирал", подчерта Радев.

Той коментира и напрежението около последните случаи на побой между българи и чужденци в столицата. "Недопустимо е правителството да не може да гарантира сигурността на българските граждани в центъра на София. Какво можем да си представим за останалите места в страната. Това кара хората да се съмняват във всички приказки, че е овладян мигрантския поток", заяви президентът.

Припомняме, че се очаква преговорите между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ да продължат и днес. Разговорите между тях започнаха вчера и приключиха късно снощи, без да бъде обявен резултат. Двете политически партии преговарят по проект за споразумение за съвместно управление.

Тагнато в: Румен Радев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%