ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ КЪМ ГЕРБ-СДС: СМЯТАТЕ ЛИ, ЧЕ ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН МАНДАТ, ЩЕ ГО ВЪРНЕТЕ КАТО НЕИЗПЪЛНЕН ИЛИ ИМА ОПЦИИ ЗА ТЪРСЕНЕ И НА ДРУГИ ПАРТНЬОРИ?

Автор: 5 GmediA 09:50, 11 март 2024

Преговорният екип на ГЕРБ постави началото на консултациите с президента Румен Радев.

Не случайно започвам консултациите с вас, като най-многочислена сила в българския парламент и като пръв мандатоносител, който носи непосредствена отговорност за събитията, които предстоят. Публичната комуникация на партиите в коалицията напоследък сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори. Въпреки че промените в Министерския съвет бяха предварително планирани още преди 9 месеца, заяви Румен Радев в началото и подчерта, че важен въпрос са сложните отношения в коалицията. 

Радев директно попита ГЕРБ-СДС, в лицето на Мария Габриел, дали са готови за мандата или има нужда от още време.

Считате ли, че при евентуален мандат, ще го върнете като неизпълнен или има опции за търсене на други партаньори и парламентарно мнозинство?, попита президентът и допълни, че се надява на добър конструктивен диалог. 

От своя страна вицепремиерът в оставка Мария Габриел отбеляза важността на принципите за ясна споделена отговорност.

За нас, от ГЕРБ-СДС, е изключително важно в диалога да се открият изключително важните неща, а когато има съгласие за обща посока, тя да стъпва на принципи и ясна споделена отговорност, заяви Габриел.

 

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%