ДОНАЛД ТРЪМП: АКО НЕ БЪДА ИЗБРАН, ТОВА ЩЕ БЪДЕ КАСАПНИЦА ЗА САЩ

Автор: 5 GmediA 09:28, 17 март 2024
Източник: Архив

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидат на републиканците за американските избори през ноември, представи предстоящия вот като повратна точка в историята на страната, и заяви, че ще настъпи „касапница“ за икономиката на Съединените щати, ако не бъде предпочетен пред сегашния държавен глава демократ Джо Байдън, предаде Франс прес.

„5 ноември ще бъде най-важната дата в историята на нашата страна“, заяви Тръмп по време на среща на Републиканската партия във Вандалия, щата Охайо. Това стана четири дни след като Тръмп получи номинацията на републиканците, така както Байдън получи тази на демократите.

Коментарите му бяха направени на митинг в Охайо, докато Тръмп обсъждаше възможността за засилване на търговската война с Китай заради автомобилното производство. Митингът имаше за цел да привлече гласове за кандидата на републиканците за Сената Бърни Морено, когото Тръмп подкрепи през декември, преди първичните избори в Охайо във вторник.

"Ако слушате, президентът Си - и двамата с него сме приятели - но той разбира начина, по който аз търгувам. Тези големи чудовищни заводи за производство на автомобили, които строите в Мексико в момента... няма да наемате американци и няма да ни продавате колите, не. Ще наложим 100 % мито на всяка една кола, която преминава през границата, и няма да можете да продавате тези коли, ако бъда избран", заяви Тръмп.

В отговор на коментарите на бившия президент говорителката на кампанията на Тръмп Каролин Ливит заяви пред NBC News: "Политиката на Байдън ще създаде икономическа кървава баня за автомобилната индустрия и заетите в този сектор работници."

Реваншът след резултата на изборите през 2020 г. изглежда не буди ентусиазъм, особено поради напредналата възраст на двамата кандидати: 81-годишният Джо Байдън и 77-годишният Доналд Тръмп. Но двубоят обещава да бъде особено язвителен, изпъстрен от атаки срещу физическата им форма и когнитивните им способности, отбелязва АФП.

Тагнато в: Доналд Тръмп

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%