ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА: БИХ БИЛА НАИСТИНА МНОГО ДОВОЛНА, АКО ПОЛУЧИМ ПАПКА СЪС СЕРИОЗЕН МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ, С ОТГОВОРНИ ХОРА

Автор: 5 GmediA 17:00, 17 март 2024
Източник: Пресслужба на президента

Бих била наистина много доволна, ако получим папка със сериозен Министерски съвет, с отговорни хора - знаещи и грамотни, които ще работят за всички нас и няма да работят за себе си. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Одрин.

По отношение на правителството винаги съм казвала, че България има нужда от стабилно правителство, заяви Йотова и добави, че не е оптимист за съставянето на кабинет.

Смятам, че уважението, което дължахме на патриарх Неофит, накара тези дни политиците да бъдат по-смирени. Да избегнем политическите коментари. Има моменти в живота, в които трябва просто да сведем глава, коментира вицепрезидентът.

Нека никога повече да няма кървави писма за министри, чистки, нека да видим какви са реалностите с бюджета, защото консултациите показаха между политическите партии, че това което се показва публично като бюджетни параметри не е истина. Надявам се да дойдат с пълна папка, посочи Йотова.

По думите ѝ това са "може би най-тайните консултации в рамките на един бъдещ кабинет и това не прави чест". Правителството не функционира само за себе си, то трябва да работи за всички нас и трябва да бъде видимо как се конструира и върху какви принципи, заяви Йотова.

Тя посочи, че не се говори за политика, решения, за това какво следва на другия ден. Говори се за постове, за хора, за разпределение, за проценти, за надскачане вътре в сегашния кабинет. Всичко това говори за нестабилност, каза Йотова. Според нея тази нестабилност, за съжаление, не е само лош знак за нашите европейски партньори, но и прави всички нас много несигурни.

По-рано днес вицепрезидентът Илияна Йотова откри в българската църква „Св. Георги“ в Одрин барелеф на отец Александър Чъкърък.

Тагнато в: Илияна Йотова

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%