ЗАРАДИ АТЕНТАТА: РУСИЯ ЗАПЛАШИ УКРАЙНА, КИЕВ ГИ ОБВИНИ В ОРГАНИЗИРАНЕ НА СТРЕЛБАТА

Автор: 5 GmediA 09:27, 24 март 2024
Източник: БТА архив

„Ще има ад, ако Украйна има пръст в нападението”. Това заявява в Телеграм бившият руски президент Дмитрий Медведев. „Ако се установи, че това са терористи на киевския режим, всички те трябва да бъдат открити и безмилостно унищожени като терористи. Официалните представители на държавата няма да бъдат имунизирани“, посочва той.

Киев отвърна на Москва и руския президент Владимир Путин. Украинската военна разузнавателна агенция ГРУ обвини „специалните служби на Путин“ в организирането на стрелбата по посетители на концерт от въоръжени мъже, облечени в камуфлажни униформи, като каза, че това е „умишлена провокация“, целяща да оправдае „още по-жестоки атаки срещу Украйна“, предава “Политико“:

„Публичните екзекуции на хора в Москва трябва да се разбират като заплаха от страна на Путин за още по-голяма ескалация и разширяване на войната“, предупреди ГРУ.

„Путин има богат опит в организирането на подобни терористични атаки за укрепване на собствената си власт“, добавя агенцията.

А в Русия днес е ден на национален траур в памет на загиналите над 130 души - най-смъртоносното нападение в Европа, за което групировката "Ислямска държава" (ИД) пое отговорност.

"Ислямска държава" написа в Telegram, че нападението е "извършено от четирима бойци на ИД, въоръжени с картечници, пистолет, ножове и запалителни бомби", като част от "бушуващата война" със "страните, които се борят с исляма".

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%