ЖЕРТВИТЕ ПРИ АТЕНТАТА В МОСКВА ВЕЧЕ НАДХВЪРЛИХА 150

Автор: 5 GmediA 10:58, 24 март 2024

Броят на пострадалите от терористичната атака в Москва се е увеличил до 152, съобщи на своя на сайт московският щаб на Министерството на извънредните ситуации, цитиран от ТАСС. „В резултат на терористичната атака бяха засегнати общо 285 души (включително 8 деца), от които 133 души загинаха (включително 3 деца)“, се казва в изявлението.

По-рано Министерството на здравеопазването съобщи за 147 ранени в резултат на терористичната атака. Много от ранените са в критично състояние.

До момента Министерството на извънредните ситуации е посочило имената на 29 от жертвите, тъй като пожарът усложнява процеса на идентифициране.

„Има едно абсолютно недооценяване, игнориране и дори подигравателно отношение по отношение на сигнала за готвена терористична атака, подаден от САЩ. А според това, което излиза по медиите – сигналът е бил доста конкретен. В него се посочва, че вероятно нападението ще е свързано с концерт. Това е доста добра насока, за да планираш и да проведеш съответните мероприятия и да не допуснеш този атентат”. Това заяви в студиото на „Събуди се” бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев, коментирайки кървавата атака в Москва. 

По думите му от малкото кадри, показани от момента на стрелбата "се виждат доста слабости в сигурността".

"Не може на едно такова място, на което се събират над 6000 души - да нямаш елементарни мерки за сигурност. Оказа се, че на място дори не е имало полицейски патрули", посочи той. И допълни: "Определено е имало подценяване на ситуацията и мерките за сигурност са под всякаква критика".

Днес е ден на национален траур в Русия.

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%