УКРАЙНА РАЗРЕШАВА НА ДОБРОВОЛЦИТЕ В АРМИЯТА САМИ ДА ИЗБИРАТ СВОЕТО ПОДРАЗДЕЛЕНИЕ И ЗАДАЧИТЕ СИ 

Автор: 5 GmediA 08:20, 25 март 2024
Източник: 24 часа

Две години след началото на войната в Украйна, в страната има недостиг на войници. Заради това, в допълнение към Закона за мобилизацията, държавата прилага по-гъвкав подход за увеличаване на армията. Целта е да се даде възможност на новобранците сами да избират своята част и задачите си.

Вместо да чака повиквателна, която да го разпредели в произволна военна част, учителят по английски Филипе Аверенков взема нещата в свои ръце. Решава, че иска да служи във Вълците на Да Винчи. Престижното подразделение приема само доброволци. То предлага работа в пехотата и за медици, но също и в логистиката и операциите с дронове.  След първоначален петдневен лагер кандидатите могат да подпишат договор и да получат обучение за напреднали.

В момент, когато Украйна се нуждае от повече войници, все по-малко хора са готови да се бият. Мнозина все пак искат да помогнат на военните, но не само на фронтовата линия.

Правителството се обръща за помощ към пазара. Владислав Грезиев оглавява голяма онлайн агенция за набиране на персонал, която работи с Министерството на отбраната. Те обявяват хиляди работни места в стотици военни поделения, предоставят информация и помагат в процеса на набиране на персонал. Досега са получили над 74 хил. кандидатури за длъжности, вариращи от шофьори, механици, специалисти по комуникации и информационни технологии, инженери до щурмоваци и дори дресьори на кучета. Целият процес е доброволен.

Източник: Нова телевизия

Тагнато в: Украйна

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%