ЗЕМЕДЕЛЦИ ОТ РАЗЛИЧНИ ЧАСТИ НА ЕВРОПА БЛОКИРАТ ОТНОВО БРЮКСЕЛ 

Автор: 5 GmediA 09:16, 26 март 2024

Протестиращи земеделци от различни части на Европа се очаква да блокират Брюксел. Задръстванията в града вече започнаха, защото е обявено, че повече от 300 трактора ще бъдат придвижени до центъра. Това е третият протест на недоволни фермери от началото на годината в Брюксел. Но през февруари числеността на протестиращите беше по-голяма. Тогава вкараха повече от 1300 тежки машини в Брюксел.

Акцията днес предшества заседанието на министрите на земеделието от ЕС. Властите предупреждават, че придвижването в Брюксел ще бъде възможно основно с градски транспорт, като е вероятно да бъдат блокирани няколко от входовете на магистралите към столицата.

Земеделците настояват за промени в правилата за тяхната дейност и се обявяват срещу търговските споразумения на ЕС, които ощетяват производителите. Дневният ред на заседанието на земеделските министри включва обсъждане на състоянието на пазара на селскостопански стоки, повлияно от войната в Украйна, и бъдещето на общата земеделска политика на ЕС.

Целта на Европейската комисия е да се постигне едно ниво на разбирателство въпреки многобройните и разнородни искания на селскостопанските производители преди европейските избори.

Тагнато в: земеделци

Последни новини

Общо гласували: 12

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
9 гласували / 75%
Не
2 гласували / 16.67%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 8.33%