33-ГОДИШНА РОДИЛКА ПОЧИНА ТАЗИ СУТРИН СЛЕД СПЕШНО СЕКЦИО В КЪРДЖАЛИ 

Автор: 5 GmediA 15:38, 28 март 2024

33-годишна родилка е починала тази сутрин след спешно секцио в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали. По време на операцията е установено, че бебето е мъртво.

В 5.00 часа тази сутрин родилката е транспортирана до акушеро-гинекологичното отделение на болницата от екип на Спешна помощ - Кърджали в изключително тежко септично състояние, затруднено дишане, ускорена сърдечна дейност и висока температура.

Събран е спешен екип и е взето решение за секцио, по време на което е установен мъртъв плод, съобщават от лечебното заведение, предава БНТ.

Непосредствено след секциото жената е преведена в отделението по анестезиология и интензивно лечение, където продължават всички необходими реанимационни мероприятия, посочват от МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката почива в 9.40 ч.

Извършва се вътрешна проверка в лечебното заведение. Предстои да бъде направена патологоанатомична аутопсия.

Ръководството на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" АД изказва съболезнования на семейството и близките за тежката загуба.

По случая започва проверка и Изпълнителна агенция "Медицински надзор". Ще бъдат инспектирани и действията на екипа на "Спешна помощ", транспортирал родилката до болницата.

Тагнато в: секцио , родилка

Последни новини

Общо гласували: 4

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
4 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%