В ДВЕ ПОСЛЕДНИ ЗАСЕДАНИЯ КАБИНЕТЪТ "ДЕНКОВ" РАЗПРЕДЕЛЯ СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА

Автор: 5 GmediA 15:03, 1 април 2024
Източник: 5GMedia

До края на това правителство остава около седмица, МС ще заседава два пъти в понеделник и в сряда. Ще разгледаме 20 точки в реда на МС днес. Сега ще изброя някои от тях: 

  • Ще одобрим близо 32 млн. лева от централния бюджет за 76-те модернизирани пътнически вагона от "Дойче бан" за БДЖ. След години чакане държавата ще осигури по-комфортно, по-безопасно пътуване с предвидим график, без закъснение.
  • Ще одобрим и 72 млн. лева допълнителни средства по бюджетите на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата и за общините. За увеличаване на заплати в администрацията във ведомствата, за персонала в общинската администрация и за дейности на музеите, библиотеките, галериите и читалищата. Това е само първата част от увеличението на заплатите, което обещахме от бюджета за тази година.
  • Ще вземем решение за отпускане на 15 млн. лв. от бюджета на Министерството на здравеопазването за скрининг на заболявания, свързани с детското здраве и за репродуктивно здраве на жените.
  • Ще приемем ред за въвеждане на синя карта за разрешителни за пребиваване и работа на чужденците в България и ще намали административната тежест на всички участници", каза премиерът в оставка акад. Николай Денков.

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%