АПАРТАМЕНТ НА КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД В ПАРИЖ БЕШЕ ПРОДАДЕН ЗА 10,8 МЛН. ДОЛАРА 

Автор: 5 GmediA 18:51, 1 април 2024

Апартамент в Париж, собственост на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд, беше продаден за 10,8 млн. долара, предаде Си Ен Ен.

Футуристичното жилище, което се намира на река Сена в центъра на Париж с гледка към Лувъра, беше продадено, според брокера на недвижими имоти Groupe Althémis, който продаде имота.

Намиращ се на Quai Voltaire в 7-и район на града, тристайният апартамент с площ 260 кв. м, разположен на третия етаж, беше продаден за почти двойно по-висока цена от обявената в списъка - 5,7 млн. долара.

Въпреки че се помещава в сграда от XVII в., апартаментът се отличава с ултрамодерния си дизайн.

В обявата се описва "авангардният стил" и "чистите и органични линии" на апартамента, а придружаващите снимки показват просторни, ярко осветени стаи с полирани сиви подове.

Една от големите стаи е облицована с поредица от рафтове от пода до тавана и има просторна гардеробна, както може да се очаква в жилището на едно от най-известните имена в модата.

Известен най-вече като творчески директор на Chanel - роля, която заема от 1983 г. до смъртта си през 2019 г., Лагерфелд е известен и с луксозните си домове.

Пълният обхват на този неуморно подхранван "висок лукс" е разкрит в книгата "Карл Лагерфелд: Живот в къщи", която беше публикувана през януари.

С рядко виждани снимки на 13 от имотите на Лагерфелд в Европа - Париж, Монте Карло, Рим, Хамбург и др. - книгата разкрива по-малко известната страна на дизайнера и дава представа за чувството му за стил, когато става въпрос за интериорен дизайн.

Според модния писател Патрик Мориес, който е автор на предговора към книгата, вкусовете на Лагерфелд са се променяли от имот на имот.

"Винаги преминаваше от една атмосфера към друга, от антикварни интериори към ултрамодерни", казва Мориес за дизайнерската естетика на Лагерфелд, след като е посетил много от имотите му през годините, особено тези в Париж.

"Той е особеност в това, че няма единство в неговия тип декорация." /БГНЕС

Тагнато в: Карл Лагерфелд

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%