ДЕНКОВ В ПОСЛЕДНОТО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕДОВНИЯ КАБИНЕТ: ДЪРЖАВАТА РАБОТИ НОРМАЛНО НЕЗАВИСИМО ОТ ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ

Автор: 5 GmediA 11:12, 3 април 2024
Източник: БГНЕС

Държавата продължи да работи с нормални темпове независимо от рязко усложнената и предизборна обстановка. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков преди заседанието на Министерски съвет.

Той благодари на всички министри и техните екипи, че в този извънреден 10-и месец от управлението на кабинета, са успели да запазят темпото и да вземат важните решения за граждани.

Той изреди и резултатите от 10 месец на правителството - Шенген по въздух и вода. При политическа стабилизация ще има решение и за сухопътните граници до края на годината, каза Денков. Новият проект на Закона за съдебната власт пък вече е за обществено обсъждане. Без този закон конституционните промени не могат да доведат до истинска реформа в съдебната власт, каза още Денков.

Пациентите вече могат да получат лекарства на най-ниска цена за 50 групи заболявания на сърдечно-съдови заболявания. Министерството на регионалното развитие и благоустройството подписа над 600 споразумения.

"Работата на правителството в оставка продължава и ще направим плавен преход към следващото служебно правителство", уточни премиерът в оставка.

В същия час пред Министерски съвет се провежда протест на КНСБ и КТ "Подкрепа. Недоволството е свързано със заплатите в държавната администрация - заради запазване на предвидените размери на средствата за преодоляване на различията във възнагражденията на служителите.

Тагнато в: Николай Денков

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%