АСЕН ВАСИЛЕВ ЗА АКЦИЯТА В АГЕНЦИЯ „МИТНИЦИ“: ЗА МЕН ТОВА Е АКЦИЯ ПО СПЛАШВАНЕ НА ШЕФКАТА НА МИТНИЦИТЕ

Автор: 5 GmediA 17:06, 3 април 2024
Източник: БГНЕС архив

Министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви, че според него акцията на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на Агенция „Митници“ е за сплашване на Петя Банкова.

„Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Банкова. Откакто тя стана шеф на Агенция „Митници“ имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 кг хероин на пристанището“. Това обяви пред журналисти финансовият министър в оставка.

„Не бяхме информирани за акцията в Агенция „Митници“, каза той от свое име и от името на премиера в оставка Николай Денков.

Според него, по сигнал от австрийското правителство и от други служби са били уволнени над 20 митничари, в това число и шефовете на гранични пунктове и шефовете на смени, където вървяла контрабанда.

„Другото, което г-жа Банкова успя да направи, е имаме вече митничари от САЩ на „Капитан Андреево“ и в Бургас. Очакваме митничари от Англия на „Капитан Андреево“, доколкото разбирам, днес акцията се е случила преди срещата ѝ с посланичката на Австрия, за да дойдат и австрийски митничари. Трябва да изчакаме да видим какви доказателства ДАНС и КПКОНПИ ще извадят. Ако има проблем с корупция или нещо такова, ще вземем съответните мерки“, каза Василев.

Тагнато в: Асен Василев

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%