СЛЕД УНИЩОЖИТЕЛНИЯ ТРУС В ТАЙВАН: НАД ХИЛЯДА ДУШИ СА ПОСТРАДАЛИ, ДЕСЕТКИ СА В НЕИЗВЕСТНОСТ, ЖЕРТВИТЕ СА ДЕВЕТ 

Автор: 5 GmediA 08:33, 4 април 2024

Денонощие след унищожителния трус в Тайван продължават спасителните операции за изваждане на затрупаните под руините хора.

Повече от сто души попаднаха под отломките на сгради и скалната маса на активизиралите се свлачища. 48 души, които работят в местен хотел, са в неизвестност, след като са затрупани от свлачище на път за работа.

Мощният трус от 7,2 по Рихтер удари Тайван вчера сутринта. Това е най-силното земетресение в островната държава от четвърт век насам.

До момента броят на загиналите е девет души, повече от хиляда са ранените. Властите обявиха, че започват доставка на храна и провизии по Източното крайбрежие с помощта на кораби.

Ангел Христов е българин, който учи в Тайпе. В ефира на „Здравей, България” той разказа как е видял бедствието. От МВнР увериха, че няма пострадали наши сънародници.

При първия, най-силен трус, Ангел бил на занятия на открито в кампуса на националния университет на Тайван. „Усетих разклащането на цялата земя. Паднаха стълбове и велосипеди. Фасадите на сградите също направиха вълна. Беше доста страшно”, спомня си българинът. По думите му властите са реагирали много адекватно и бързо след природното бедствие. 

Тагнато в: Тайван

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%