ПОЛИЦИЯ ПРЕТЪРСВА ОФИСИТЕ НА НАСТИМИР АНАНИЕВ. ТОЙ: НЕ СЪМ ПРИТЕСНЕН, ПРАВЯТ ПРОВЕРКА НА БЕЛГИЙСКА ФИРМА. ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА БУХАЛКА

Автор: 5 GmediA 10:49, 10 април 2024

По молба за правна помощ от Белгия - за пране на пари от организирана престъпност, столичното следствие и ГДНП днес сутринта претърсват офисите на Настимир Ананиев, научи Соня Колтуклиева от източници в Съдебната палата.

"Не съм притеснен. От вас разбрах, че има хора в офиса. Чух се с мениджъра, каза, че се прави проверка на белгийска фирма, която в един момент сме обслужвали и искат документи. Чака счетоводителката, която е на половин работен ден, да дойде да ги предостави", това каза пред журналисти Ананиев. 

Запитан за каква схема става въпрос, той отговори: "Според мен не може журналистите да разберат това преди хората, които се занимават с дейността. За мен това е политическа бухалка, която в момента се опитва по някакъв начин да се върти. Не виждам нищо нередно да се обслужват чуждестранни фирми и когато някой дойде и поиска документация, тя ще бъде предоставена. Ще съдействаме на органите, които искат документи".

Той каза, че не знае за коя фирма става въпрос и отрече той да е разследван в случая. На въпрос какъв е обектът на дейност на неговата фирма, Ананиев обясни: "Счетоводна фирма, която обслужва български и чуждестранни юридически лица. Аз съм собственик. Ослужваме белгийци, англичани, ирландци, холандци, всякакви". 

"Политическа бухалка е, защото новината първо излиза в ПИК, то си е по система. Първо излиза нещо в ПИК, започва да се дъвче, изкривява се информацията, която има...А аз ви казах каква е информацията - дошли са, поискали са документи на фирма, която даже не се обслужва в момента", каза Настимир Ананиев. 

Акцията се провежда на улица „Петър Парчевич” и булевард „Ал. Стамболийски”. 

 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%