ПОЧИНА ДИЗАЙНЕРЪТ РОБЕРТО КАВАЛИ

Автор: 5 GmediA 10:41, 13 април 2024
Източник: БГНЕС архив

Дизайнерът Роберто Кавали, създател на марката Roberto Cavalli, е починал във Флоренция, писа La Stampa. Той е издъхнал на 83 години. Кавали от известно време беше тежко болен, а в последните дни състоянието му се е влошило

Неговото влечение към ярките животински мотиви и изкусните му творения го превърна в любимец на международния светски живот в продължение на десетилетия.

Дизайнерът оставя след себе си шест деца от три различни съпруги. Най-малкото му дете - Джорджо - е на малко повече от година. До стилиста в последните дни от живота му, както и в последните 15 години, беше неговата трета партньорка Сандра Бергман Нилсън. От първия си брак със Силванела Джанони Кавали има син и дъщеря – Томазо и Кристиана, а втората му съпруга Ева Дюрингер му ражда три деца – Робeр, Ракеле и Даниеле, допълва „Ти Джи ком 24“.

Кавали остава в историята на модата като виртуоз в създаването на тоалети, подходящи както за червените килими, така и за ежедневието. Кавали беше също така и голям предприемач, адаптиращ се винаги към промените в модния бизнес.

Тагнато в: Роберто Кавали

Последни новини

Общо гласували: 14

Анкета

КЪДЕ ЩЕ ПОЧИВАТЕ ТОВА ЛЯТО?
Нямам финансова възможност за почивка
7 гласували / 50%
На планина
4 гласували / 28.57%
На българското Черноморие
3 гласували / 21.43%