СМЯНА НА КАДРИ И В МИНИСТЕРСТВО НА ТУРИЗМА – МИЛОШЕВ РАЗЧИСТВА НАЗНАЧЕНИЯТА НА ДИНКОВА

Автор: 5 GmediA 17:07, 13 април 2024

Служебният министър на туризма Евтим Милошев е уволнил вчера проф. Мариела Модева и Вероника Чанева – Гюрова. Това съобщиха за TravelNews служители на Министерството на туризма, а информацията беше потвърдена по-късно и от ведомството. Проф. Мариела Модева беше съветник на бившия министър на туризма Зарица Динкова, а Вероника Гюрова беше пиар и директор на дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ и минаваше за най-близкия човек на Динкова във ведомството, пиша сайтът travelnews.bg.

Медиите трудно работеха с Гюрова, защото даваше избирателно информация на определени журналисти и като цяло водеше затворена политика. Тя пазеше Динкова да не й бъдат задавани неудобни въпроси, не си вдигаше телефона и дори си позволяваше да не отговаря на поставените въпроси за коментар или мнение. Като цяло липсваше прозрачност в работата на Министерството на туризма и в работата на политическия екип по времето на Зарица Динкова. Медиите бяха натискани през осигуряването на средства за реклама, каквито методи използваше преди години дългогодишният министър на туризма от ГЕРБ – Николина Ангелкова.

Евтим Милошев е прекъснал договора на проф. Мариела Модева, която беше съветник и част от политическия кабинет на Динкова. Самата Динкова не го е сторила, а по принцип при смяната на министри си отиват политическите кабинети - началник на кабинета, съветници и директор на "Връзки с обществеността". Професорът не можеше да бъде зам.-министър в последното редовно правителство, защото беше в конфликт на интереси със своя брат Иван Модев, който беше началник на кабинета на премиера акад. Николай Денков. Зам.-министрите се назначават от премиера и реално тя изпадаше в подчинено положение на брат си, което е тежък конфликт на интереси, обясниха юристи. Този конфликт сега реално отпада със смяната на властта, тъй като Иван Модев вече не е началник на кабинета на служебния премиер.

Тагнато в: Зарица Динкова

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%