НИНОВА: ЩЕ ИМА ГОЛЯМО ЛЯВО ОБЕДИНЕНИЕ КАТО АЛТЕРНАТИВА НА СТАТУКВОТО

Автор: 5 GmediA 11:23, 15 април 2024
Източник: пресцентър

„Категорично се разграничаваме както от сглобката и 9-те месеца, в които управляваха, така и от това, което сега правят – взаимните обвинения и играта уж на опозиция един на друг, а в същото време се заканват след изборите отново да се съберат. Това е липса на морал, последователност и принципи в политиката. Ние сме алтернатива на всичко това.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „120 минути“ на bTV.

 По думите ѝ, от случващото се в МВР и изнасяните всеки ден данни е очевидно, че системата е прогнила отвътре и БСП няма доверие на това МВР, че може да проведе честни избори. 

 „Случващото се в митниците изглежда като епизод от един процес на завладяна държава и паралелна власт – една официална, която стои отпред и една задкулисна, която дърпа конците, която краде пари, плаща си на съдии, на прокурори, на политици“, посочи Нинова.

 Според нея това е процес, който продължава през целия преход: „Спомняте ли си онзи запис, в който Борисов навремето се обаждаше на шефа на митниците да изтегли една проверка от една бирена фабрика, защото обещал на Георги Първанов да не закачат собствениците? Ставаше въпрос за неплащане на акциз и ДДС. И сигурно не е единственият случай. Тази паралелна държава съществува през цялото време и няма партиен цвят. С претенции за морално право го казвам, че БСП се разграничихме от това, откакто съм председател. Истинската и съществената ни битка е именно с паралелната държава. Първият израз „има паралелна държава“ са мои думи от 2017 г. Оттогава много неща ни се изсипаха на главите и част от това, което се случва в БСП, е резултат от тази наша позиция.“

 Според лидерът на БСП информацията, която в момента излиза, вероятно се е знаела от прокуратурата и службите от много време и въпросът е защо досега не се вземат мерки. 

Тагнато в: Корнелия Нинова

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%