СОНЯ КОЛТУКЛИЕВА КЪМ ВЛАДИСЛАВА ЦАРИГРАДСКА: АЗ ТАКА СИ ВЪРША РАБОТАТА НА ЖУРНАЛИСТКА - ПЪРВО ПИТАМ, ПОСЛЕ ПИША. ОБРАТНОТО Е ОПИТ ЗА ОЧЕРНЯНЕ И ОКЛЕВЕТЯВАНЕ

Автор: 5 GmediA 12:12, 15 април 2024
Днес научих, че ВКС е потвърдил решението на Апелативния съд за обвиняемия Ивайло Милчев Бировски: “срокът да се счита за определен за отлагане на наказанието 3 години лишаване от свобода” по обвинение по член 215, ал 1 от НК; по обвиненията за заплаха и ОПГ е оправдан.
 
Ивайло Бировски е брат на съпруга на съдия Владислава Цариградска.
 
Вчера научих, че съдия Владислава Цариградска е изпратила до председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и членовете на съдийската колегия писмо за заплахи за съдийската й независимост, за живота и сигурността ѝ, научих от “Дефакто”.

В това дълго, тегаво, разпиляно и екзалтирано писание, в поредицата от расъждения на съдия Владислава (Владка) Цариградска за заплахи срещу нея, прочетох и моето име. Ето какво цитира тя:

“В 14:30 ч. получих електронно съобщение през приложението за комуникация "Сигнал" със следното съдържание: "Здравейте, съдия Цариградска. Търся Ви, за да коментирате следното: в телефонен разговор ми беше казано, че Вие сте намразили Мартин Божанов, защото сте го били помолили за помощ по делото на Вашия девер и на Вашия съпруг, но той Ви е отказал. Аргументирал е отказа си с твърдението, че Иван Гешев лично наблюдава това дело в спецпрокуратурата. Разкритието е на съдружника на покойния Мартин Божанов, според моя информатор. Моля да изясните това истина ли е или не е истина! Поздрави. Соня Колтуклиева"

Междувременно, когато съм получила това съобщение, но все още не бях узнала съдържанието му, вече ме разпитваха по повод убийството на Мартин Божанов. Съобщих опасенията си, че получавам заплахи, отново ме атакуват медийно, а кръгът медии, в които излизат новите позорящи и очернящи личността ми публикации, са свързани с народния представител Делян Пеевски, санкциониран по глобалния закон за борба с корупцията на САЩ - "Магнитски".

Видях съобщението доста по-късно, когато вече се намирах в Съдебната палата на гр. София заедно с колеги, с които обсъдих дали въобще да отговарям на това съобщение, което ми изглеждаше като деликатно предупреждение за нова очерняща публикация. Съобразявайки мнението на колегите, отговорих кратко "Не е истина." Получих отговор: "Ще приема думите Ви за истина, съдия Цариградска. Отново ще Ви попитам същото, ако или когато излезе записът с думите на съдружника на Мартин Божанов по случая. Приятна вечер Ви желая."

Какво иска от мене тази клета женица, обсебена от идеята да стане заместник-главен прокурор, че даже се самопредлага? Аз така си върша работата на журналистка - първо питам, после пиша. Обратното е опит за очерняне и оклеветяване. Само болен мозък може да допусне, че с въпроси предупреждавам за очерняща дописка.

Ами не последва никаква моя публикация, в която да засегна магистратската чистота и непорочност на съдия Владислава Цариградска. Не съм казала или написала нито една лоша дума срещу нея.

Ще припомня на тази самовлюбена жрица на истината от последна инстанция: звънях в съда в Луковит и в съда в Плевен, за да открия телефонния й номер и да й дам възможност да разкаже за заплахите срещу нея:

1 февруари, 12:18 ч.: Добър ден, съдия Цариградска.

Може ли да се чуем?

Поздрави: Соня Колтуклиева

главен редактор 5Gmedia.

12:54 ч.: Добър ден! Днес не мога. Предполагам по коя тема. Имам грижи с детето ми. Пишете ми

12:55 ч.: Днес Ви цитира Бойко Рашков. Били сте написали нещо днес за двама души, в единия припознахме Делян Пеевски. Не намирам Ваш коментар никъде.

(Без отговор)

2 февруари, 8:50 ч.: Добро утро, съдия Цариградска.

Надявам се днес всичко да е наред със семейството Ви и да можем да се чуем.

19 февруари, 14:29 ч., съдия Цариградска не отговори на моето телефонно обаждане, затова в 14:30 й изпратих смс-а, който цитира.

Да, получих информация (която вчера ми беше потвърдена), че Евлоги Валериев Петров, който чрез фирма “ЕС ес холидейс” е управлявал, станалият прочут напоследък, SS club, след убийството на Мартин Божанов е споделил в телефонен разговор с майка си как сега очернят Мартин Божанов, а преди са го молили за помощ, включително съдия Владислава Цариградска по делото на нейния девер.

Да припомня: Ивайло Бировски (Бокса) - според криминалните хроники, през 2017 година е подсъдим заедно с  Камен Балбузанов-Куката като част от ОПГ за изнудване на собственици на земеделски земи. Той е осъден и ВКС е потвърдил присъдата му за кражба на детски атракцион - това скоро ще стане публично.

Съдия Владислава Цариградска не се отзова на моята молба за интервю. Изборът е личен, има право на това. В нейния тур за овации из медиите, само веднъж беше попитана за съпруга й и зет й, тя нещо измърмори, че не се гордее с това минало и за нея е много емоционално. Толкова.

Ето какво имам да кажа на съдия Владислава Цариградска:

  1. Аз звъня и пиша смс-и на много публични личности, за да изясня с тях достоверността на информацията, която съм получила и която ги засяга, търся автентичния им отговор, а не преразкази. Ще изредя неколцина от тези, с които съм комуникирала през последните месеци: Бойко Борисов, Кирил Петков, Асен Василев, Росен Желязков, Вежди Рашидов, Ива Митева, Румен Радев, Корнелия Нинова, Иван Таков, Ваня Григорова, Костадин Костадинов, Мария Габриел, Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Борислав Сарафов, Илиана Кирилова, Антон Славчев, Иван Гешев, Слави Трифонов, Христо Иванов, Ивайло Мирчев, Божидар Божанов, Васил Божков, съдия Галя Георгиева, адв.Людмил Рангелов, адв.Георги Гатев, адв.Ивайло Найденов… А пък на пресконференция на ППДБ нарекох лидерите на коалицията “страхливци”, извиках на Мария Габриел: “Позор!”, прочути са моите публични сблъсъци с Кирил Петков…

Не ми се мисли, ако всичките тези мъже и жени приемат моите обаждания и съобщения за заплаха, та потърсят закрила от държавата - всеки втори български младеж трябва да стане охранител в НСО на държавна издръжка.

Откакто преди години станах популярна журналистка, аз съм обект на обич и омраза: пръскаха ме с отровен спрей, лекуваха ме в “Пирогов”; президентски съветник ме удари в парламента; звънели са ми посреднощ на вратата; армия от тролове сипе хули срещу мене в социалните мрежи; от близо 2 години върху мен се упражнява безпрецедентен тормоз с кибер атаки по телефоните - изпращат ми порно снимки и клипове, звънят ми посреднощ с неприлични предложения, защото някой периодично пуска моя телефонен номер и снимки в секс-чатове, има разследване на ГДБОП и досъдебно производство в СРС, но доникъде не са стигнали в откриването на поръчителя… Такава е съдбата на тези, които са избрали да са публични личности.

На Владислава Цариградска ще кажа:

  1. Славата е нож с две остриета. Ако си въобразява, че ще стане всеобща любимка и ще облъчва всички с порива си да се героизира - ще се разочарова.
  2. Ако толкова много й се услажда популярността - да влезе в някое reality show по телевизията.
  3. Битките не се водят с монолози и с удобни медийни беседи, а в директни спорове с журналисти, които задават неудобни въпроси.
  4. Да пришива мен или ПИК в медийния кръг на Делян Пеевски е отвратително и подло. Никой журналист или медия не е бил в такава ожесточена война с един от най-властните политици в България, както аз бях години наред. Ако Владислава Цариградска се плаши от един смс, какво да кажа аз, срещу която главният прокурор Сотир Цацаров и финансовият министър Владислав Горанов изправиха цялата държава?!
  5. Аз съм на принципа: ”И сам воинът е войн” - нямам зад гърба си нито групировки, нито партии, нито НПО-та. Сама си водя битките.

… Замислих се днес, слушайки прогнозите за времето - дали да не подам оплакване срещу синоптиците - стресират ме от ранните утрини с тези прогнози за страшни жеги и ужасни бури. А?!

Соня Колтуклиева

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%