ИВАН ГЕШЕВ ПОИСКАЛ ОЧНА СТАВКА С БОЙКО БОРИСОВ ЗА ВЗРИВА ДО АВТОМОБИЛА, В КОЙТО ПЪТУВАШЕ ТОГАВАШНИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Автор: 5 GmediA 15:10, 15 април 2024
Източник: 5GmediA архив

Бившият главен прокурор Иван Гешев е поискал очна ставка с Бойко Борисов относно случая с взрива до автомобила му преди година на 1 май, съобщи пред медиите лично Иван Гешев след като приключи разпитът му в следствието.

"Уведомиха ме, че няма да разпитат Борисов и Габриел, както настоявах", посочи бившият главен прокурор. Той уточни, че е поискал директна очна ставка с Бойко Борисов.

"Подозирам, че зад опита ми за убийство стои той", отбеляза още Гешев. Той изтъкна, че ще продължи да настоява Борисов да бъде разпитан. 

Относно разбития наскоро контрабаден канал при операцията на ДАНС, заради който беше задържана директора на Агенция "Митници" Петя Банкова, бившият главен прокурор уточни, че той е бил пазен в последните години. Гешев допълни, че целта е била смяна на главния секретар на МВР и овладяване на канала.

"Това дали има контрабанден канал или няма контрабанден канал не е най-важното. Цялостната картинка е завладяване на съдебната система, което се случи смяна на "Митниците", за да може да се финансират изборите и смяна на главния секретар, за да може да се манипулират изборите, които предстоят", посочи Гешев по повод изтеклите информации за евентуални връзки на бившия главен секретар Живко Коцев с участници в канала,.

За Гешев дали Коцев е имал връзки с тези контрабандисти е било ясно още преди 2-2,5 години. "Сега само ще се смени шефът на този канал. Това е поводът да се направи, но реалната причина е Агенция "Митници" и Министерството на вътрешните работи, защото МВР прави 30% от резултата, останалите 30 ги прави "Информационно обслужване", от 30% купения и платения вот станаха 90%. Финансирането, което се получава от контрабанда и т.н., това е цялата работа. Още от началото е било ясно, че Живко Коцев е такъв, какъвто е. Той е позиция на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са си сложили министъра на вътрешните работи", подчерта Иван Гешев.

Тагнато в: Иван Гешев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%