ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ЙОТОВА: ПРЕМИЕРЪТ ГЛАВЧЕВ ДЪЛЖИ ОТГОВОРИ НА ВСИЧКИ. ПОДОЗРЕНИЯТА, ЧЕ ТОВА Е ПАРТИЕН КАБИНЕТ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-ГОЛЕМИ 

Автор: 5 GmediA 12:26, 16 април 2024
Източник: БГНЕС

Служебният премиер Димитър Главчев дължи отговори на всички нас. Трябва да отговори открито, а не чрез прессъобщения. Съмненията започват и подозренията, че това е партиен кабинет, ще стават все по-големи.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като късно в понеделник Главчев предложи депутата от ГЕРБ Данил Митов за поста външен министър, предаде БГНЕС.

Йотова не пожела да коментира номинацията на Митов.

Аз лично очаквах много кризи в този служебен кабинет, но не толкова бързо. Впрочем, това е един естествен резултат в новите текстове в Конституцията, които всеки път ще възпроизвеждат нови и нови кризи, заяви Йотова.

Според нея, служебните кабинети на Румен Радев са връщали стабилността в страната.

В тези месеци бяха взети много трудни решения, много важни решения за България, за да бъде извадена от политическата криза и да бъде върнато спокойствието в страната, уточни Йотова.

По думите ѝ настоящият служебен кабинет не е зареден с такава енергия, защото има един огромен недостатък – "не се знае кой носи отговорността за него".

Тагнато в: Илияна Йотова

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%