МИНИСТЪРЪТ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО КИРИЛ ВЪТЕВ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Автор: 5 GmediA 15:23, 16 април 2024
Източник: Нова телевизия

Министърът на земеделието Кирил Вътев е подал оставка, научи 5GMedia. 

Журналистката Соня Колтуклиева научи, че премиерът Главчев, ще помоли Вътев да напусне поста си, заради информация от Брюксел, свързана с 5-годишния Стратегически план за развитие на селското стопанство в България.

По-късно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Димитър Главчев предлага Кирил Вътев бъде освободен от поста министър на земеделието и храните и длъжността да заеме Георги Тахов, който в момента е изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”.

Премиерът посочва като мотиви за смяната „несправяне със служебните задължения, в резултат на което продължава напрежението и недоволството в аграрния сектор, без да се стигне до необходимите законодателни и управленски решения с нужната финансова обезпеченост, като например украинската помощ за земеделските стопани за 2024 г. и все още нестартиралата кампания по директните плащания, което създава сериозни затруднения в сектора”.

Днес от браншовите организации отново изпратиха писмо до премиера и президента с искане Кирил Вътев да бъде незабавно освободен от моста министър на земеделието.

Във връзка със създалата се сложна политическа обстановка в страната, ние, браншовите организации в сектор земеделие се обръщаме към Вас с горещ апел – по никакъв начин постът – министър на земеделието и храните да НЕ продължава да бъде заеман от г-н Кирил Вътев. Това е министър, който наистина доведе секторът ни до ликвидация и тотална разруха. При нито един министър на земеделието не е царял такъв хаос. Понякога сме имали чувството, че сме на автопилот, но такова „безмоторно летене“ като в последната една година никога не ни се беше случвало, се казва в писмото на земеделците.

Аргументите им може да видите ТУК

Тагнато в: Кирил Вътев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%