СЛУЖЕБНИЯТ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР: В МФ НЕ Е ПОСТЪПИЛО ИСКАНЕ ОТ ПАРТНЬОРСКИ СЛУЖБИ ЗА ПРОМЯНА В РЪКОВОДСТВОТО НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ 

Автор: 5 GmediA 16:45, 16 април 2024
Източник: 5GMedia

“В МФ постъпи въпрос дали има информация партньорски служби да са искали промяна в ръководството на Агенция Митници. Такава официална информация няма и не са регистрирани посещения в сградата на министерството”. Това заяви служебният финансов министър Людмила Петкова по време на изслушване във временната комисия за разследване на дейността в агенцията “Митници” и евентуалната връзка с Асен Василев.

“Агенция Митници също потвърждава тази информация-партньорски служби не са искали промяна в ръководството”, уточни служебният финансов министър.

Петкова обясни, че е проверила цялата документация, но няма информация за проведени срещи във министерството на финансите със считаните за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови.

Служебният финансов министър обясни, че директорът на агенция „Митници“ и заместниците му се назначават с одобрение от министъра на финансите. “Останалите назначения не се съгласуват с финансовия министър”, коментира Петкова. /БГНЕС

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%