ПРОТЕСТИРАЩИ ИСКАТ ОСТАВКАТА НА НОВИЯ ЗДРАВЕН МИНИСТЪР И НА ДИРЕКТОРА НА "ПИРОГОВ" 

Автор: 5 GmediA 09:22, 17 април 2024
Източник: Пиригов

Пореден протест под надслов: "Вън мафията от здравеопазването" ще се проведе в София.

Демонстрацията беше организирана от фондация "Даная" -  няколко часа след като новият здравен министър д-р Галя Кондева отмени заповедта за освобождаването на директора на болницата д-р Валентин Димитров, предава БНР.

Отмяната на заповедта за освобождаването на директора на "Пирогов" беше обявена в третия ден от встъпването на д-р Кондева на поста здравен министър. 

Сред аргументите за това първо нейно публично действие беше липсата на установени злоупотреби и корупционни практики, които да налагат смяна на ръководството на спешната болница.

Д-р Валентин Димитров остана действащ директор още при опита на бившия здравен министър да го смени, като атакува в съда акта за освобождаването си. Мандатът му изтича на 23 април. 

От фондация "Даная" реагираха на действията на министър Кондева със заявка, че те показват силните зависимости и корупцията в сектора.

Участниците в днешния протест отново ще поискат освобождаването на д-р Димитров заради множество нарушения и на министър Галя Кондева, заради разпъването на чадър над директора на "Пирогов".

Тагнато в: Пирогов

Последни новини

Общо гласували: 22

Анкета

ЩЕ ГЛАСУВАТЕ ЛИ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ НА 9 ЮНИ?
Да
19 гласували / 86.36%
Не
2 гласували / 9.09%
Все още не съм решил/а
1 гласували / 4.55%