ЖИВКО КОЦЕВ Е С ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ЗА УЧАСТИЕ В ОПГ И НАЛОЖЕНА ГАРАНЦИЯ ОТ 20 000 ЛЕВА 

Автор: 5 GmediA 08:28, 18 април 2024
Източник: Bg on air

20 хиляди лева гаранция и обвинение за бившия главен секретар на МВР.

Живко Коцев вече е с повдигнато обвинение за участие в организирата престъпна група, заедно с бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова и баща и син Марин и Стефан Димитрови.

Малко след 14.00 часа бившият главен секретар Живко Коцев се яви в антикорупционната комисия, придружаван от двама адвокати. Коцев реши да влезе през задния вход. Той беше лаконичен и не пожела да отговори на въпроси за изтеклите снимки с негово участие в публичното пространство и скандалите около каналите за контрабанда в митниците.

"Ще получите отговор на всички въпроси, имайте търпение", каза Живко Коцев - бивш главен секретар на МВР, предаде БНТ.

Коцев прекара в антикорупционната комисия близо четири часа. На излизане се опита да избегне медиите.

Адвокатът му Илиян Василев също не пожела да разкрие подробности за престоя на Коцев в комисията и затова какви въпроси са му били задавани.

"Не можете да получите от мен информация за неща, за които единственият орган, който може да ви даде са колегите от прокуратурата.

Малко след това от прокуратурата заявиха за БНТ, че Коцев е напуснал сградата като обвиняем за участие в организирана престъпна група, част от която са бившата шефка на Агенция "Митници" Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно - Никола Николов, по прякор Паскал. Коцев се е възполвал от правото си да не дава обяснения.

"Нямаме никакви съмнения,че Живко Коцев не е извършил абсолютно никакво престъпление. Очаквам да присъствате и когато оправдаят господин Живко Коцев или когато прекратят обвинението срещу него", подчерта Илиян Василев - адвокат.

На Коцев е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лева.

Тагнато в: Живко Коцев

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%