ЦИПРАС ПРИЗОВА ЗА “ТРАНСФОРМАЦИЯ” НА СИРИЗА

Автор: 5 GmediA 17:46, 14 юли 2019
Източник: БГНЕС

Бившият премиер на Гърция и лидер на СИРИЗА Алексис Ципрас призова за “трансформация” на неговата партия в по-широко движение, което би било обединение на “прогресивни и демократични” сили. “Трябва да запазим корените си, но да не се страхуваме да се превърнем в дърво със силни и дълбоки корени, но също и с клони, които се отварят, за да покрият всички прогресивни и демократични [сили],” каза Ципрас на заседание на централния комитет на партията.

Той настоя, че разширяването на призива на партията не би било равносилно на “сваляне на знамето на нашите идеи”, а на превръщането на СИРИЗА в “партия на масите” и “главен глас на прогресивните сили на страната”. „СИРИЗА се справи сравнително добре на общите избори след „всеобхватната атака“, на която беше подложена след поражението си през на изборите през май за Европейски парламент“, каза той.

Гласоподавателите дадоха на СИРИЗА “силата … да бъде в позицията, която е днес и не само да възпрепятства, но и да осуети плановете, които биха навредили на работническата класа.”

БГНЕС

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Превозните средства
0 гласували / 0%
Битовото отопление
0 гласували / 0%
Прашните улици и строителни площадки
0 гласували / 0%