СИЛНА БУРЯ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ В ГЪРЦИЯ

Автор: 5 GmediA 08:53, 15 юли 2019

Дни след мощната буря, при която загинаха 7 души, Гърция отново е завладяна от поредната вълна силни дъждове и бури. За сега засегната е западната част на страната, като вълната се насочва към северната част на страната. Десетки жители от наводнени къщи бяха временно евакуирани. В Гърция днес беше регистрирано и силно земетресение до град Козани, съобщи БНТ. Силата на труса е с магнитут 4,6 по Рихтер. Няма щети и пострадали. Властите предупреждават шофьорите да се съобразяват с пътната обстановка.

Западна Гърция е засегната най-силно до сега от поредната вълна лошо време.Силни дъждове наводниха пътища,къщи и магазини.Няколко часа град Нафпактос остана без ток.Пожарникари изведоха над хиляда зрители на концерт в град Ахаия -Пелопонес след като залата се наводни от придошла река.

Прекратено е движението по железопътната линия Солун -Катерини.

Предупреждават, че днес в късните вечерни часове вълната от дъждове се движи в посока към Северна Гърция.Очакват се силни валежи с гръмотевици и градушка.Според синоптиците,вероятно от утре ще бъдат засегнати и островите в Егейско море,където ще има силен вятър.Има вероятност временно да бъдат прекратени фериботните връзки към част от островите.

 

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Превозните средства
0 гласували / 0%
Битовото отопление
0 гласували / 0%
Прашните улици и строителни площадки
0 гласували / 0%