БРАТЪТ НА ПАБЛО ЕСКОБАР СЪДИ ИЛОН МЪСК ЗАРАДИ ДЕТСКА ОГНЕХВЪРГАЧКА

Автор: 5 GmediA 16:43, 15 юли 2019

Да си роднина на един от най-прочутите наркобосове на всички времена е нещо, което носи доста съмнителна слава, но Роберто Ескобар се уповава на известността на покойния си брат, когато става дума за маркетинговата му стратегия, пише „Спутник нюз“.

Роберто де Хесус Ескобар Гавирия – по-големият брат на наркобарона на картела Меделин Пабло Ескобар, обвини милиардера Илон Мъск в кражба на идеята му за детска огнехвъргачка.

Според американския таблоид Ти Ем Зед един от инженерите на Мъск посетил Роберто Ескобар в Меделин, Колумбия, през 2017 година, за да обсъдят производството на играчка огнехвъргачка за деца.

Срещата не довела до сключването на сделка, затова Роберто бил „шокиран“, когато компанията на Мъск „Дъ боринг къмпани“ пуснала на пазара своята „Не-огнехвъргачка“ през януари 2018 година. Всички 20 000 бройки от играчката, която се продавала по 500 долара за брой били разпродадени за няколко дни, докато на Роберто му отнело още година и половина, за да пусне свой продукт, поразително наподобяващ този на Мъск.

Огнехвъргачката на Ескобар вече е в продажба, като от нея са произведени 20 000 броя, които се продават наполовина на цената, обявена от аналогичния модел на Мъск.

„Искам хората да са в състояние да горят пари, така, както правехме аз и Пабло в младостта си“, заяви 72-годишният колумбийски предприемач. Ескобар сега обмисля да започне дело срещу основателя на „Тесла“ и „Спейс Екс“ Мъск.

Роберто Ескобар, който е бил счетоводител на картела Меделин, иска 100 милиона долара под формата на акции в „Тесла“, заплашвайки Мъск с огромни загуби при завеждането на дело от негова страна.

БГНЕС

КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Общо гласували: 0

Анкета

КОЙ Е ОСНОВНИЯТ ЗАМЪРСИТЕЛ НА ВЪЗДУХА В СОФИЯ?
Превозните средства
0 гласували / 0%
Битовото отопление
0 гласували / 0%
Прашните улици и строителни площадки
0 гласували / 0%