БЪЛГАРИЯ, СЪРБИЯ, РУМЪНИЯ И ГЪРЦИЯ ПОДГОТВЯТ ОБЩА КАНДИДАТУРА ЗА МОНДИАЛ 2030 И ЕП 2028

Автор: 5Gmedia , 16:02, 25 февруари 2019

Спортните министри на България, Сърбия, Румъния и Гърция договориха текст на Меморандум за разбирателство между правителствата, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и Европейското първенство през 2028. Това стана по време на съвместна работна среща в Националната футболна база „Бояна“, на която присъстваха министър Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и ръководителите на футболните федерации на четирите държави. Меморандумът ще бъде подписан през месец април, когато домакин на следващата среща ще бъде Солун.

„Вярвам, че днес направихме поредната важна стъпка по този проект, който може да се окаже от историческо значение за страните от Балканския полуостров“, каза Кралев пред медиите.

Министърът допълни, че на срещата в Солун всяка страна трябва да направи конкретни предложения с какви градове и стадиони може да се включи в кандидатурата. Също така до края на годината спортните министерства ще направят предложения до правителствата си за вземане на окончателно решение за официализиране на кандидатурите.

 

 

Последни новини

Общо гласували: 3

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
3 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%