НЕДЯЛКО НЕДЯЛКОВ: 67 МИЛИОНА РЕКЛАМА ЗА БТВ И 50 МИЛИОНА ЗА НОВА, САМО ОТ СЕКТОР "ХАЗАРТ" ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА. ОГРОМНА ЧАСТ ВЛИЗА В ДЖОБА НА ХАЛВАДЖИЯНИТЕ И ТЕХНИТЕ ОРТАЦИ 

Автор: 5 GmediA 19:49, 14 май 2024
"Като две капки боза" било уникално шоу.
Ами не е. Точно "уникално" не е.
Имитативно. Ерзац. Понапудрена чалга от бащите на чалгата.
Като всичко в тъй наречените "големи телевизии". В които няма нито един оригинален, авторски формат.
Шоу за двойници е най-гледаното шоу! Съвсем в духа на цялото менте, в което живеем. Каква убийствена ирония има в това...
Кланът Халваджиян са досадни халтураджии, които копират оттук-оттам и възпроизвеждат за свои нужди послушна телевизионна номенклатура, втръснала на всички. Рачков, Фънки, Веско Маринов, Мария Илиева, Хилда, Гала...до полуда, до умопобъркване, до края на света. Ще ги изнесат от студиото само с краката напред. Таланти били...Като са таланти, да създадат един път нещо свое, не да се правят на някой друг.
Не знам защо човек би си причинил да гледа подобно нещо и да акламира подобни посредствености. Радвам се, че децата ми дори не знаят какво са "Капките". Техните връстници - също.
И не само "Капките", и останалата кичарска малоумщина, легендирана като забавно-развлекателни програми.
Били "добре заснети", със "страхотна хореография", актьорите пеели "много талантливо". По кои критерии обаче - на художествената самодейност. Едно време имаше заводски театрални колективи, които поставяха спектакли и се събираха по фестивали, да си се радват един на друг. Че и грамоти си връчваха. Трогателни бяха тия подражателски позиви за изкуство, но напълно безполезни.
А и въпросът е на каква цена се случва цялата тази визуална пищност, тази "радост народна" и главно пенсионерска. И това обуначване на "драгия зрител", отвличането на вниманието му от далеч по-важни сюжети.
67 милиона реклама за БТВ и 50 милиона за Нова само от сектор "Хазарт" за миналата година. Това е цената. Огромна част влиза в джоба на халваджияните и техните ортаци. Почти безотчетно, отвъд фокуса на прожекторите. Какви са тия пари, за какво изобщо става дума...Как после няма да е "пищно"...
Халваджияните и гилдията им са истинските босове, за които никой не говори, докато се втренчва в разни олигарси и политици. А някои от тях са направо сиромаси пред "великите" продуценти. Които обичайно връткат политическите си позиции според властовата конюнктура на деня.
Мисълта ми е, че еуфорията от "Като две капки боза" е лишена от автентичност, както и предаването. Отчаяни зрители се радват на отчаяни имитатори, които се чудят каква тъпотия да извадят от задниците си, че да оправдаят колосалния бюджет и да закрепят рейтинга.”
 
Коментар на Недялко Недялков във Фейсбук 

Последни новини

Общо гласували: 16

Анкета

КАК ЩЕ ПОСРЕЩНЕТЕ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ?
У дома със семейството
16 гласували / 100%
Ще пътувам в чужбина
0 гласували / 0%
На екскурзия в България
0 гласували / 0%